vineri, 11 martie 2011

Clonarea Windows-ului pentru zile negre

Este un proces simplu care te scuteste de o a doua formatare + reinstalare a sistemului de operare + a tuturor programelor. Treaba durează mai puţin de 5 minute [în esenţă, depinde de viteza de citire/scriere a HDD-ului] şi constă în crearea unei imagini a partiţiei care conţine Windows-ul pe o altă partiţie. Practic, se arhivează conţinutul C-ului într-un fişier cu extensia .GHO într-un loc la alegere.

Programul care face asta se numeşte Norton Ghost şi este integrat, alături de alte utilitare, într-un CD cu numele de Hiren's Bood CD

Deschiderea programului Norton Ghost

Boot-ezi de pe CD -> 2. Disk Clone Tools -> 2. Norton Ghost 8.2 -> 3. Ghost -> "Swap files" [enter sau aştepţi câteva secunde şi se lansează Ghost-ul].

Salvarea imaginii "ghost":

După ce ai trecut de Welcome Screen:
Local -> Partition -> To Image -> Select local source drive [enter] -> Source partition [enter] -> File name to copy to [cauţi locul în care vrei să salvezi imaginea de ~2 GB, dai nume la fişier] -> Compress [Fast] -> Yes -> aştepţi să termine, după care Reset Computer.

Restore fresh Windows:

*Repeţi paşii de mai sus, până la lansarea Ghost-ului.
Local -> Partition -> From Image -> Source Partition [alegi partiţia pe care se află fişierul .GHO] -> Local Destination Drive [alegi HDD-ul pe care se află partiţia-destinaţie - în cazul în care ai mai multe HDD-uri] -> Destination Partition -> Yes -> aştepţi să termine, dai restart şi..voila, nu tu reg cleaners şi altele, it's as good as new !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu