vineri, 11 martie 2011

Modare ps3 fara stick special

Să începem modarea!

Aveţi nevoie de:
-un memory stick sau un hdd extern formatat FAT32
-arhiva cu utilitare pe care o downloadaţi de aici

Pregătire:
Faceţi un back-up la salvări, pentru orice eventualitate.
Dacă vreţi să păstraţi jocurile copiate pe hdd-ul intern al consolei, prin intermediul FTP-ului sau Awesome File Manager, redenumiţi folderul GAMEZ în altă denumire (jocuri de ex).

1. Copiaţi fişierul din folderul "OFFICIAL 3.55" în *HDDEXTERN*:\PS3\UPDATE\ (folderele le creaţi voi, cu majuscule!)

2. Introduceţi stick-ul în ps3, vă duceti în Settings-->System Update-->Update via Storage Media şi urmaţi instrucţiunile până când se instalează update-ul. În acest moment ai firmware-ul oficial 3.55. După ce aţi făcut acest lucru, puteţi să scoateţi stick-ul special pentru modare pe care l-aţi folosit pe 3.41. Nu veţi mai avea nevoie de el!

3. Ştergeţi update-ul copiat în pasul 2 de pe stick şi copiaţi în aceeaşi locaţie fişierul din folderul "CFW 3.55". Urmaţi acelaşi procedeu de la pasul 2 pentru instalarea update-ului. După ce se termină, aveţi consola modată cu CFW 3.55 KMEAW.

4. Ştergeţi toate programele care le-aţi avut înainte în PS3 (back-up manager, ftp, tot) pentru că nu vor mai merge şi va trebui să instalaţi noile variante din arhivă.

*când o să ştergeţi back-up manager nu se vor şterge şi jocurile, pentru că aţi redenumit folderul în care sunt ele!

5. Copiaţi la baza hdd-ului extern (direct pe el, în rădăcină, nu în alt folder) fişierele din folderele "AWESOME FILE MANAGER 3.55, FIX PERMISSIONS 3.55, FTP 1.2 3.55 şi GAIA MANAGER 3.55) şi introduceţi hdd-ul în consolă.

6. Instalaţi din XMB-->GAMES-->Install Package Files PRIMA OARĂ FIX PERMISSIONS 3.55 şi rulaţi-l. (ecranul va fi negru pentru o perioadă scurtă de timp, nu vă speriaţi. Durata depinde de cât de mult este ocupat din hard-ul intern)

7. Instalaţi după plac celelalte soft-uri, managerul având prioritate şi având grijă să vă redenumiţi folderul "jocuri" înapoi în GAMEZ.

8. Bucuraţi-vă de ps3-ul modat în mai puţin de 15 minute!


*Jocurile care erau pe HDD cu eboot.bin modificat pentru 3.41 vor avea de eboot.bin-ul original pentru a rula.
*Vă puteţi bucura de multiplayer şi PSN
*Nu mai este nevoie să scoateţi consola din priză şi nici să apăsaţi ciclul POWER-EJECT. Consola se poate porni şi dupa butonul PS de pe controller.


ENJOY!!

Un comentariu: